Sonfjällets Nationalpark

Välkommen att svänga av väg 84 i Hedeviken och ta turen till Sonfjällets Nationalpark och dess  huvudentré vid Nyvallens Fäbod. Sonfjällets profil följer dej längs vägen upp till Nyvallen vid fjällets fot.

I informationsstugan om Sonfjället och nationalparken finns bra information på flera språk. Öppen dagligen fram till 15 september.

I informationsstugan om Sonfjället och nationalparken finns bra information på flera språk. Öppen sommartid dagligen fram till september.

Sonfjällets Nationalpark nås lätt med bil till Nyvallens Fäbod. Upplev den orörda urskogen eller en riktig topptur till Högfjället.
Sonfjällets Nationalpark nås lätt med bil till Nyvallens Fäbod. Upplev den orörda urskogen eller en riktig topptur till Högfjället.

Sonfjällets nationalpark

Hitta hit:
Från väg 84 i Hedeviken, följ skyltar Sonfjällets Nationalpark. En grusväg leder dej så nära fjället du kan komma med bil, till gränsen till nationalparken.
Stugan med informationscentral  över Sonfjällets nationalpark är öppen från midsommarhelgen och är öppen dagtid hela sommaren. Där finns bra och riklig information i form av utställningar, broschyrer och naturligtvis Sonfjällsbjörnen i uppstoppad version. För mer info, visningar, grupper mm ring tel 070-5527199 Margareta eller maila info@nyvallen.com
Från Nyvallen går vandringsleder åt flera håll in i nationalparken. Rakaste vägen till toppen går via Lillfjället. Populärast är nog den markerade leden runt hela Sonfjället. Sen finns den betydligt kortare ”slingan” med små stopp för att lära mer om djur och natur i nationalparken.

Nyvallens Fäbod vid foten av Sonfjället och på gränsen till Sonfjällets Nationalpark

Välkommen att höra av er till oss på 070 5527199 Margareta.

Sonfjället och nationalparken på internet:
Det finns mycket och bra info ute på nätet. Här kommer några nyttiga länkar:

SONFJÄLLETS NATIONALPARK EN GUIDE TILL VANDRINGAR I HÄRJEDALENS HJÄRTA

Länsstyrelsens sida om Sonfjället

Från P-platsen vid Nyvallens fäbod är det bara en liten bit till gränsen av Sonfjällets Nationalpark.
Från P-platsen vid Nyvallens fäbod är det bara en liten bit till gränsen av Sonfjällets Nationalpark. Ta en 3 km slinga in i ”urskogen” eller en tur upp på toppen Sonfjället. Härifrån går också vandringsleder runt hela Sonfjället.

Lämna ett svar