Sonfjällets Nationalpark

I informationsstugan om Sonfjället och nationalparken finns bra information på flera språk. Öppen dagligen fram till 15 september.
I informationsstugan om Sonfjället och nationalparken finns bra information på flera språk. Öppen dagligen fram till september.
Sonfjällets Nationalpark nås lätt med bil till Nyvallens Fäbod. Upplev den orörda urskogen eller en riktig topptur till Högfjället.
Sonfjällets Nationalpark nås lätt med bil till Nyvallens Fäbod. Upplev den orörda urskogen eller en riktig topptur till Högfjället.

Sonfjällets nationalpark

Hitta hit:
Från väg 84 i Hedeviken, följ skyltar Sonfjällets Nationalparken. En grusväg leder dej så nära fjället du kan komma med bil, till gränsen för nationalparken.
Från midsommarhelgen under sommaren fram till ca 15 september. Ev varje helg framöver hösten. Där finns bra och riklig information i form av utställningar, broschyrer och naturligtvis Sonfjällsbjörnen i uppstoppad version. För mer info, visningar, grupper mm ring tel 070-5527199 Margareta eller info@nyvallen.com
Från Nyvallen går vandringsleder åt flera håll. Rakaste vägen till toppen går via Lillfjället. Populärast är nog den markerade leden runt hela fjället. Och den betydligt kortare ”slingan” med små stopp för att lära mer om djur och natur i nationalparken.

Nyvallens Fäbod vid foten av Sonfjället

Välkommen att höra av er till oss på 070 5527199 Margareta. Informationscentralen stugan över Sonfjällets nationalpark öppnar midsommarhelgen och öppen dagtid hela sommaren.

Sonfjället på internet:
Det finns mycket och bra info ute på nätet. Här kommer några nyttiga länkar:

SONFJÄLLETS NATIONALPARK EN GUIDE TILL VANDRINGAR I HÄRJEDALENS HJÄRTA

Från P-platsen vid Nyvallens fäbod är det bara en liten bit till gränsen av Sonfjällets Nationalpark.
Från P-platsen vid Nyvallens fäbod är det bara en liten bit till gränsen av Sonfjällets Nationalpark. Ta en 3 km slinga in i ”urskogen” eller en tur upp på toppen Sonfjället.

Lämna ett svar