Hedevikens IF

 

Bli medlem i Hedevikens IF och stötta vår anrika förening, aktivt eller passivt bestämmer du!
Årsavgift 2016
Familj: 150 kr
Enskild: 50 kr
Betalas till Bankgiro 627-8329

Verksamhetsberättelse Hedevikens IF 2015
Under 2015 har idrottsföreningen på IOGT-lokalen anordnat två fester med dans och servering av mat och dryck: Knutbalen (Strike), samt oktoberfesten (Chapelle). På Valborgsmässoaftonen arrangerades en tyvärr inte särskilt välbesökt pubkväll med matservering och litet längre fram på kvällen också underhållning av de Östersundsbaserade trubadurerna Thomas och Roger. Vid kvarndagen i Kristi himmelsfärds-helgen bjöds inte upp till dans. Idrottsföreningen nöjde sig denna gång med två evenemang – löpartävlingen Miniskubbet, som avgjordes på en runda via campingen, samt ponnyridning. En föräldraledd Luciafest blev det också som traditionen bjuder. Barnen, som tränat julsånger under ledning av Bengt Isaksson och under sitt uppträdande understöddes med körsång av Ebba Modin och Els-Mari Isaksson, bestämde precis som i fjol att vinsten från festen skulle gå till mindre lyckligt lottade i världen. En fin gest av dem.

IOGT- lokalen har under året vid flera tillfällen hyrts ut till såväl privatpersoner som föreningar. En viss förbättring av själva lokalen har också utförts under 2015: Helgen 23-24/5 samlades ett gäng med Kalle Larsson i spetsen för att slipa och lacka golven i baren och stora salen. Och när lokalen ändå är på tal: Numera är hyreskostnaden 1000:-/dygn de första två dygnen och vid hyra minst tre dygn 750:-/dygn.

Peter Myhr och Örjan Grym arrangerade som så många gånger förr kommunskidan, vilken som vanligt avgjorts under fem torsdagskvällar i februari-mars. Denna säsong låg snittet på omkring 12 (huvudsakligen yngre) åkare per gång. Förutom elljusspåret hölls tack vare olika företagsamma personers möda även flera andra skidspår igång under vintern, till gagn för många. Inomhus, på IOGT-lokalen, har under året ett litet gäng fortsatt med den brottningsträning på regelbunden basis som påbörjades för några år sedan.

Som vanligt hade HIF huvudansvaret för metartävlingarna i juli och arrangerade dessutom en av dem. Fram på höstkanten deltog också ett gäng från idrottsföreningen i Älvstädar-SM genom att under några timmar plocka skräp efter Ljusnan i Hede, en insats som gav 10000:- till föreningens kassa, ett tillskott som gott och väl räckte till att täcka kostnaden för fiberindragning i gt-lokalen. Idrottsföreningen har även, med hjälp av inkomsten från metartävlingarna, varit med och finansierat en ny ljudanläggning, som redan flera gånger har kommit väl till pass. Dessutom har HIF tillsammans med andra föreningar i byn under året införskaffat en hjärtstartare.

Hedevikens IF är som så många andra föreningar helt beroende av ideella insatser för att verksamheten ska kunna hållas i gång. Ett stort tack till alla som på ett eller annat hjälpt till under året!

År 2015 har styrelsen, som bestod av Per Myhr, Håkan Grym, Marie Persson och Björn Eriksson, haft en handfull officiella möten. Kassör utanför styrelsen var Kristina Hedengran. Hon var även tillsammans med Per-Erik Persson styrelsesuppleant.

Slutligen kan noteras att år 2015 betalade 33 familjer och 23 enskilda in medlemsavgift till idrottsföreningen, vilket faktiskt innebär ett avbrott i de senaste årens vikande trend.

Fotbollslaget, det blåvita Hedevikens IF, anno da zu mal
Fotbollslaget, det blåvita Hedevikens IF, anno dazumal

 

Kommentera